Under natten till torsdagen utsattes en kvinna för ett grövre brott i Östergravar i Visby och polisen utreder nu misstänkt misshandel och misstänkt våldtäkt. Polisen fick in samtalet vid klockan 00.15 och därefter spärrades ett större område i Östergravar av. Under torsdagen har polisens tekniker och en polishund från fastlandet varit på plats för att undersöka området. Under eftermiddagen togs avspärrningarna bort.

– Det är en tränad hund som söker igenom brottsplatser och som kan hitta spår av olika slag, som vi tar hjälp av, säger polisens förundersökningsledare Ayman Aboulaich.

Trots överfallet säger Ayman Aboulaich att människor inte ska känna någon oro över att vistas i området.

Artikelbild

| En kvinna blev överfallen och misshandlad i Östergravar natten till torsdag.

– Vi har inga indikationer på att det här ska vara något som man ska vara orolig för. Man ska inte säga att det är väldigt farligt att gå i Östergravar för där kan man bli överfallen. Vi bor på en trygg plats, jag ser det här som en isolerad händelse, säger Ayman Aboulaich.

Han säger att polisen efterlyser tips från allmänheten från 19.30 och framåt. Det är först och främst ifrån området kring Östergravar och Kung Magnus väg som man vill ha iakttagelser.

– Om det är någonting som man reagerat på under onsdagskvällen vill vi ha in de iakttagelserna. Östergravar är en plats där folk promenerar, många rastar sina hundar där, säger Ayman Aboulaich.

I nuläget har de inte fått in några vittnesmål.

Artikelbild

– Vi har alldeles för lite information i nuläget och arbetar på bred front, säger Ayman Aboulaich.

Har du tips som du vill dela med dig av till polisen? Kontakta dem i så fall på 114 14.