Det var sommaren 2016 som den grova stölden i Visbylägenheten skedde. En man och en kvinna i 20-årsåldern har erkänt att de tog sig in hos grannparet. Både mannen och kvinnan var berusade den kvällen och kunde senare i tingsrätten inte helt återge vad de hade gjort under kvällen. Tillsammans med två andra personer tog de sig in i lägenheten och stal ett antal saker.

Den manlige lägenhetsinnehavaren har uppgett i förhör att det var "förskräckligt och att man inte kan tänka sig att ens grannar ska gå in i ens lägenhet".

Kvinnan som bor i lägenheten berättar att det var mest förstört i hallen och att lägenheten i övrigt var relativt tom, mycket hade försvunnit.

Artikelbild

I stämningsansökan radar åklagaren upp de prylar som paret i lägenheten blev av med: Tv, soffbord, fårskinn, byråer, fåtölj, stereo, dukar, skålar, mat, vin, kläder, tillbehör till cyklar och prydnadssaker.

Det är dock inte klarlagt vem som tog vad och paret i 20-årsåldern döms endast för att ha stulit tv:n. De förvarade dock en del av stöldgodset i sitt förråd.

Straffet för de båda blir skyddstillsyn och samhällstjänst i 40 timmar. Kvinnan har enligt domen även gjort sig skyldig till ett fall av grov misshandel och ett fall av misshandel. Den grova misshandeln bestod i att hon slog en flaska i huvudet på en annan kvinna på Åminne fritidsanläggning tidigare i år.

Mannen och kvinnan ska betala skadestånd till paret i lägenheten och kvinnan ska betala skadestånd till dem hon misshandlat. Hon ska också genomgå en alkohol - och drogavvänjande behandling.